Huomasin jo nuorena, että pystyin ihastumaan heteroon, homoon, lesboon ja siis keheen vain, sukupuolesta ja seksuaalisesta suuntaumisesta huolimatta. Näen jengin kaikki ikäänkuin samalla viivalla ihmisinä. Mä en näe homoja ja lesboja, mä nään vaan ihmisiä. Ikä on toinen asia, johon en kiinnitä huomiota; Ikä on vain numeroita, se ei estä mua ihastumasta. Rakkauden suhteen mulla on siis aikamoiset apajat koska olen sen suhteen niin kaikkiruokainen. Kuka mä itse oikein oon, mikä mun seksuaalinen suuntaus on? Lue lisää.

Mä oon nainen, mutta en ole stereotyyppinen nainen. Vaikka yhteiskuntamme onkin jo paljolti kehittynyt, niin silti nämä ihmisiin kohdistuvat stereotypiat elävät edelleen vahvasti. Naisille vaaleanpunaista, miehille sinistä, naisille kukkamekkoja ja miehille raksamies-look. Toki minussakin on osittain tätä stereotyyppistä kukkamekko/korkokenkä/rakennekynsi -naista, mutta minussa on myös paljon muuta. Koska en koe olevani tyypillinen nainen, tahdon olla mieluummin androgyyni, joka minulle itselleni merkitsee määrittelemättömyyttä. Saan olla vapaasti se kuka olen. Minussa on paljon myös ns munaa ja harrastan kamppailulajeja ja muutenkin olen enemmänkin poikatyttö. Mutta koen kyllä olevani nainen. Nainen, vahva itsevarma nainen joka uskaltaa irtaantua stereotypioista ja olla vapaa. Tätä vapautta pitäisi kaikkien saada kokea. Se on upea tunne.
Miehille lisää vapautta kirjoittaa vaikka runoja ja osoittaa tunteensa avoimemmin ja osoittaa taitonsa yh-isinä tai töissä lastentarhassa ja naisille vapautta pukeutua mukavasti ja vapautta sanoa suoraan kun vituttaa. Pois miellyttämisen kehästä, tilalle itsensä hemmottelu ja rohkeus vaatia hyvää kohtelua aina, ei vain joskus. Naisille lisäksi seksuaalinen vapautuminen, jossa uskalletaan myös itse tulla tyydytetyksi. Naisen tehtävä ei ole aina tyydyttää vain miestä ja jäädä itse kokonaan paitsi! Itse näen asian niin, että nainen ja mies eivät eroa toisistaan paljoakaan. Fysiikka eroaa toki. Mutta mieleltämme pystymme venymään aika pitkälle vastakkaisen sukupuolen mielenmaisemiin. Tasa-arvo on sitä, että kävellään puolitiehen vastaan ja luovutaan siitä, että aina nimitellään ihmisiä erilaisuuden takia. Tasa-arvo on stereotypioista luopumista.

Maria Monde

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

Awesome! You have successfully subscribed to our newsletter!

Pin It on Pinterest